Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Відключення від центрального опалення - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Відключення від центрального опалення Чи можливо це зараз Оцінка: -----

Користувач поза мережею   ЮляЛя 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 01 березень 2010 - 11:43

Прийшли нові рахунки за опалення-дуже мене роздратували..такі гроші ні за що фактично. Знову захотілось відключитись ,хоча по закону зараз здається це заборонено.Можливо комусь вдалось відключитись від центрального опалення останнім часом-поділіться досвідом,як це зробити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 01 березень 2010 - 12:25

ЮляЛя, а ви з якого міста?
Я знаю, що деякі фірми мають зв"язки з вищим керівництвом на комунальниї піприємствах, тому цілком вдало і згідно всіх правил відключають від централзованого опалення. Звісно це трохи незаконно, але хто хоче відключитися мало коли керується законами )))
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 12:34

Перегляд повідомленняРижуля (1.3.2010, 12:25) писав:

ЮляЛя, а ви з якого міста?
Я знаю, що деякі фірми мають зв"язки з вищим керівництвом на комунальниї піприємствах, тому цілком вдало і згідно всіх правил відключають від централзованого опалення. Звісно це трохи незаконно, але хто хоче відключитися мало коли керується законами )))

Я зі Львова. Чула,що можливо,що дехто робить-але конкретної відповіді-хто і як немає. Навіть незнаю в якому напрямку рухатись, чи то шукати адвоката,чи фірму по влаштуванню опалення..Але ці фірми розробляють проекти,а нащо мені проект,якщо нема дозволу на відключення. Чула також таку версію-не платити,нема коштів, а гроші ті,що треба сплатити-відкладати. За несплату ніби відрізають труби, тоді сплачуєш,щоб не подали в суд,а під"єднати назад вже не пишеш заяву-самі не прийдуть. Але наскільки це можливо реально-незнаю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 13:53

Юля, рік тому мені, коли я ходила в міську раду, сказали, що то ще доробляють ті, котрі до 2007 подавали заяви, брехня звісно була, але з вуст авторитетного дяді звучала хороша відмазка, я змирилась опустила руки, обійдусь без опалення свого, коли такі проблеми-показала йому ті стіни з грибком(ремонту ще не було 2 років!!!), пояснила, що мені таки треба його, це не просто забаганка, але реакції було нуль, сказав почекайте ще трохи, може щось зміниться, я розізлилась, сказала, що не буду чекати поки діти асматиками в тій сирій хаті стануть, грюкнула дверима і зробила теплу підлогу в ванні-туалеті, де було дуже холодно і поставили камін в великій кімнаті, яка була сирою, як альтернатива, коли виключатимуть опалення(хоч ми і на першому, цього року досить нормально гріли, про ціну не знаю, мала поки субсидії, то її компенсовували, що буде далі не знаю)-це основна причина чому хотіла власне, коли така сирість на дворі-весняні і осінні дощі у хаті дуже противно і нічого з тим зробити не можна, а коли опалення своє все зовсім по-іншому.
Так от до теми, цього року, коли проїздом по вулиці Грінченка щоразу бачу нові дири на опалення у цих панельних будинках, не можу зрозуміти, то заборона діє чи вона тільки на певних людей поширюється, як і все у нашій державі? :36_3_11:
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 01 березень 2010 - 14:01

ЮляЛя це можна зробити (принаймні минулого року можна було). У мене знайома просто пішла у таеплокомуненерго і написала заяву , щоб їїї відімкнули від центрального опалення. Прийшли дядьки у брудних кірзаках, відрізали труби, що йшли до батарей і все. Я не знаю як зараз, але рік назад це було можливим. Вона не робила автономне опалення, просто відрізалась бо їхала за кордон.

Повідомлення відредаговано elena0709: 01 березень 2010 - 14:03

My Signature
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   оксаna 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:01

Ми пробували відключитися, та нічого не вийшло бо є постанова Кабміну, що відключитися можна або цілим під*їздом, або ж цілим будинком, а інакше ніяк. Наразі плануємо встановити лічильник на тепло, кажуть що це трошки рятує ситуацію. Правда теплове навантаження прийдеться платити ((( Та все одно буде трошки економія. У мене, наприклад в хаті +22 можна поїхати мозгами, для мене нормально це +18 і не більше, та й крім того, коли нікого немає вдома теж можна скрутити на мінімум, або і взагалі виключити, те саме і у теплі дні.

Так що наразі цікавлюся таким варіантом, а там буде видно.

Кажуть у Тернополі вже знов дозволили відрізатися, може скоро і до Львова дойде ))). Але врахуйте, що на цілий під*їзд максимально може відрізатися тільки декілька квартир (три чи щось близько того). Бо діаметр труб розрахований лише на подачу газу до плит. І якщо цей мінімум вже зайнятий вам ніякі дозволи не допоможуть. Тобто одна з служб які то все контролюють не дозволить і буде права. Бо це вже спричинить небезпеку для мешканців і бла-бла -бла ... (це не відмазка це справді так)

Можна ще цікавитися електроопаленням (це за умови якщо буде дозвіл на автономне опалення) та тут теж слід врахувати чи витримає будинкова проводка ваш електрокотел, і , здається, потрібно проводити окрему проводку для того котла, чи щось таке, я в тому не дуже розбираюся.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:02

В нас тепло,але не завдяки опаленню,а завдяки тому,що вікна пластикові-не пропускають. Ми платили 160грв. в опалювальний сезон. За січень прийшло близько 350!!! За що я маю ті гроші платити? Просто зло бере-при чому таке враження що цифри пишуть з голови,в різних під"їздах однакові квартири,а цифра різна.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   оксаna 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:08

Перегляд повідомленняolia14 (1.3.2010, 13:53) писав:

Юля, рік тому мені, коли я ходила в міську раду, сказали, що то ще доробляють ті, котрі до 2007 подавали заяви, брехня звісно була, але з вуст авторитетного дяді звучала хороша відмазка, я змирилась опустила руки, обійдусь без опалення свого, коли такі проблеми-показала йому ті стіни з грибком(ремонту ще не було 2 років!!!), пояснила, що мені таки треба його, це не просто забаганка, але реакції було нуль, сказав почекайте ще трохи, може щось зміниться, я розізлилась, сказала, що не буду чекати поки діти асматиками в тій сирій хаті стануть, грюкнула дверима і зробила теплу підлогу в ванні-туалеті, де було дуже холодно і поставили камін в великій кімнаті, яка була сирою, як альтернатива, коли виключатимуть опалення(хоч ми і на першому, цього року досить нормально гріли, про ціну не знаю, мала поки субсидії, то її компенсовували, що буде далі не знаю)-це основна причина чому хотіла власне, коли така сирість на дворі-весняні і осінні дощі у хаті дуже противно і нічого з тим зробити не можна, а коли опалення своє все зовсім по-іншому.
Так от до теми, цього року, коли проїздом по вулиці Грінченка щоразу бачу нові дири на опалення у цих панельних будинках, не можу зрозуміти, то заборона діє чи вона тільки на певних людей поширюється, як і все у нашій державі? :drinks:

Таки, напевно, правда. Я сама знаю людей які дозвіл отримали давненько, а робили недавно. Та й крім того як ми починали пробувати відрізатися, то ми вже мали людей які б нам максимально посприяли у цій справі та вийшла заборона Кабміну і нам відмовили. Може вже придумали як ту постанову минати, але два роки тому ніхто за то братися не хотів. А якби і взявся то це б , напевно ,коштувало стільки, що дешевше б було залишатися з центральним.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:

Перегляд повідомленняelena0709 (1.3.2010, 14:01) писав:

ЮляЛя це можна зробити (принаймні минулого року можна було). У мене знайома просто пішла у таеплокомуненерго і написала заяву , щоб їїї відімкнули від центрального опалення. Прийшли дядьки у брудних кірзаках, відрізали труби, що йшли до батарей і все. Я не знаю як зараз, але рік назад це було можливим. Вона не робила автономне опалення, просто відрізалась бо їхала за кордон.

Вірізати можна, а от дозволу на встановлення індивідуального не дадуть. Ніхто не захоче ризикувати.

Повідомлення відредаговано оксаna: 01 березень 2010 - 14:12

My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:11

Перегляд повідомленняоксаna (1.3.2010, 14:01) писав:

Ми пробували відключитися, та нічого не вийшло бо є постанова Кабміну, що відключитися можна або цілим під*їздом, або ж цілим будинком, а інакше ніяк. Наразі плануємо встановити лічильник на тепло, кажуть що це трошки рятує ситуацію. Правда теплове навантаження прийдеться платити ((( Та все одно буде трошки економія. У мене, наприклад в хаті +22 можна поїхати мозгами, для мене нормально це +18 і не більше, та й крім того, коли нікого немає вдома теж можна скрутити на мінімум, або і взагалі виключити, те саме і у теплі дні.

Так що наразі цікавлюся таким варіантом, а там буде видно.

Ви маєте на увазі лічильнтк на будинок? В нас він стоїть-не бачу взагалі щоб то щось дало. Взв"язку з такою ціною сусіди ходили в теплоенерго-там сказали -нічого незнаєм-шукайте хто в вас показники знімає...

Користувач подумав і додав через 5 хв.:

Перегляд повідомленняоксаna (1.3.2010, 14:08) писав:

Вірізати можна, а от дозволу на встановлення індивідуального не дадуть. Ніхто не захоче ризикувати.

та за ті гроші що зекономиш за один сезон можна придбати пару обігрівачив,те ж УФО чи щось ще і забути про проблеми.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:35

ЮляЛя, йдіть на фірми, які займаються опаленням і домовляйтеся. Три відмовляться, а одна погодиться. В нас фірми, які займаються опаленним також займаються і документацією (за додаткові кошти).
Можна спробувати.
Звісно, що на офіційному рівні вам всі скажуть, що зараз не можна, що заборона кабміну і бла-бла...АЛЕ! Хто шукає, той знаходить ;)
п.с. Відрізати зараз також не можна ( офційно), бо йде опалювальний сезон, який закінчиться аж у квітні, тому ... Шукайте фірму, яка б мала певні можливості..

Ніхто б не йшов проти закону і проти держави, якби держава не йшла проти свого народу. Платити такі шалені гроші за комунальні послуги... Нехай депутати, які приймають подібні закони і платять. Чому ми маємо поважати їх постанови, якщо ВОНИ не поважають нас?

Повідомлення відредаговано Рижуля: 01 березень 2010 - 14:38

My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:40

Перегляд повідомленняРижуля (1.3.2010, 14:35) писав:

ЮляЛя, йдіть на фірми, які займаються опаленням і домовляйтеся. Три відмовляться, а одна погодиться. В нас фірми, які займаються опаленним також займаються і документацією (за додаткові кошти).
Можна спробувати.
Звісно, що на офіційному рівні вам всі скажуть, що зараз не можна, що заборона кабміну і бла-бла...АЛЕ! Хто шукає, той знаходить ;)

Власне ті фірми максимум що роблять,то погодження проекту індивідуального опалення,і то я ще таку не знайшла,всі що це робили зараз відмовлюяються. А для чого мені проект,якщо нема дозволу на відключення. Мені здається спочатку треба якось відключитись,а потім вже робити автономне опалення. Може я не права,то поправте мене.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:53

ЮляЛя, без фірми-посередника, яка має "зв"язки", ніхто вас в опалювальний сезон не відключить..
Я з Тернополя. В нас фірма-виконавець робить всі документи. ВСІ. І в тепломережах і водоканалі і міській раді і в газовій службі.
Може ви погано шукали, адже Львів більший ніж Тернопіль, мав би бути більший вибір фірм...дивно..
My Signature
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:56

Перегляд повідомленняРижуля (1.3.2010, 14:53) писав:

ЮляЛя, без фірми-посередника, яка має "зв"язки", ніхто вас в опалювальний сезон не відключить..
Я з Тернополя. В нас фірма-виконавець робить всі документи. ВСІ. І в тепломережах і водоканалі і міській раді і в газовій службі.
Може ви погано шукали, адже Львів більший ніж Тернопіль, мав би бути більший вибір фірм...дивно..

Ну ви ж розумієте,що просто так людині з вулиці,ці фірми нічого не зроблять,бо будуть боятись. Тому й питаю,може хтось порадить конкретну фірму..або конкретну людину ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:58

ЮляЛя, були б ви в Тернополі ;)
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 14:59

Перегляд повідомленняРижуля (1.3.2010, 14:58) писав:

ЮляЛя, були б ви в Тернополі ;)

Рижуля, то мені треба казати-були б ви у Львові.....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 березень 2010 - 17:04

Юля, оксаna мала на увазі ту "дуже цікаву" поправку, з метою дотримання правил безпеки,-відрізатись вам дозволять, якщо весь підїзд дає добро на встановлення опалення по своїх квартирах, не просто лічильника ;) - от бачите як мудро придумали? відмазка гарна, а провернути ту штуку всім підїздом 1% зі 100!!!

Користувач подумав і додав через 11 хв.:
А ще згадала, що відрізатись ви маєте повне право, якщо вас не задовольняють послуги з надання тепла, там є певний перелік, що може незадовільняти, зокрема, якщо температура в хаті не піднімається вище 18 градусів, в опалювальний сезон-це фіксують особи з ЖЕКу...хотіла таке провернути, але 2 останні роки не змогла-гріли добре, але у нас не тільки пластикові вікна, а ще і утеплена зі всіх сторін хата+тепла підлога за яку платимо багацько(100-200 грн./міс.), тому не мерзли...

подивилась нашу плату за січень 200 грн- за 70 кв.м, грудень 210, листопад-230. , тариф у нас 86.91-це те, що ми стандартно платимо щомісячно, а решта-то вже скільки набіжить по лічильнику, трохи дивно чому в листопаді набігло більше ніж в морозному січні, але може наш ЖБК спеціально попередньо покази завищували, щоб під кінець сезону сюрприз приємний людям зробити, а у вас може навпаки :36_3_11:

Повідомлення відредаговано olia14: 01 березень 2010 - 17:15

My Signature
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2010 - 08:40

Ми платили весь час одну й ту саму суму - в опалювальний сезон 160грв з копійками,літом 60грв. Трохи дивно мені,бо з лічильником здається мала б бути постійно різна сума. Я втому не дуже розбираюсь і певно би не піднімала це питання,бо терпіти неможу зв"язуватись з тою бюрократією,але підняти в 2 рази оплату, при чому як я бачу чомусь вибірково-то вже вершина наглості..Буду пробувати щось з тим робтити. А відключитись всім будинком-то фактично не реально,бо в любому будинку є пенсіонери,або неблагополучні сусіди,якім того не треба.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 березень 2010 - 15:58

О, попала випадково на ту "поправку", там в кінці статті пише:
Прихований текст

My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Uliasia 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 березень 2010 - 18:14

Всім привіт ! Дуже мене цікавить питання опалення, бо прийшла ото квитанція за січень 437 грн!!!!!!!!!!!!!(за 57 кв.м) Це просто жах!!!! І лічильник в нас стоїть в будинку :angry:
Та от вчора почула, що в газеті "Урядовий кур"єр " десь хтось прочитав (на роботі розповідали), що знову дозволили робити індивідуальне. І от не знаю чи це правда?
Може хтось читав? Щось чув?
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Алінка25 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 березень 2010 - 18:16

Вроді дозволили знову робити індивідуальне опалення. Правда треба дочекатися, поки відключать нам таке центральне. Зараз хіба можеш збирати потрібні на це документи. там є з чим побігати
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів